Дикий вважає, що іранські ракети вже в РФ / скріншот з відео

Розгортання пускових установок ракетного комплексу "Іскандер" по кордону з Україною є свідченням того, що в Росію надійшли іранські ракети.

Про це сказав екс-командир взводу батальйону "Айдар", ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону, коментуючи інформацію заступника начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скібіцького, що Росія розгорнула 48 пускових установок ракетного комплексу "Іскандер" по кордону з Україною. Раніше йшлося про 46 комплексів.

При цьому Дикий зазначив, що "на піку" їх було понад 90.

Відео дня

"Але і 48 це багато. А це означає, що нашим Силам спеціальних операцій і Головному управлінню розвідки є над чим працювати в прикордонній смузі", – наголосив він.

За його словами, збільшення на кілька одиниць пускових установок ворогом є свідченням того, що "їм доїхали іранські ракети".

Він зазначив, що Росія випускає на місяць ракет "Іскандер" десь 10-12 штук.

"А тепер їм доїхали іранські ракети, ймовірно, вони сумісні  із російськими пусковими установками, ото вони і розгортаються", - зазначив Дикий.

Постачання ракет в РФ - деталі

Росія отримує і балістичні ракети північно-корейського виробництва, якими б’є по українських містах. 

Узвіті центру Conflict Armament Research (CAR), чиї спеціалісти вивчили уламки ракет, зазначається, що в цих ракетах особливо багато деталей мають американське та німецьке походження.

Північно-корейські ракети мають щонайменше 290 компонентів іноземного виробництва. Зокрема, йдеться про комп’ютерні чіпи, які використовувалися для керування ракетою. Левова частка цих деталей (75%) походить зі США. Німеччина посідає друге місце в списку країн-постачальників: 11,9% компонентів.

Вас також можуть зацікавити новини: