РФ не раз використовувала проти українців балістику, отриману від Північної Кореї, поділився інформацією Роберт Вуд / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com та REUTERS

Російські окупанти вже не раз запускали по українській землі балістичні ракети, які їм надала КНДР (це Корейська Народно-Демократична Республіка)

РФ запускала північнокорейську балістику по Україні "щонайменше дев'ять разів", про це під час виступу на засіданні Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй розповів Роберт Вуд - заступник постійного представника Штатів при ООН, повідомляє "Суспільне". За його словами, українська сторона намагається шукати шлях до тривалого і справедливого миру на своїй землі відповідно до принципів Статуту ООН, навіть попри те, що російський диктатор Володимир Путін не показує будь-яку серйозну зацікавленість у мирному врегулюванні протистояння.

Вуд підкреслив, що у цій війні єдиний агресор - це РФ, і лише ця країна здатна завершити повномасштабний конфлікт. "Росія і КНДР повинні понести відповідальність за свої дії, які підривають багаторічні зобов'язання за резолюціями Ради Безпеки ООН. Ці незаконні поставки зброї та потенційна передача технологій з Росії до КНДР підривають регіональну стабільність і глобальний режим нерозповсюдження, а також довіру до Ради Безпеки", - сказав він під час виступу.

Відео дня

Триває повномасштабна російсько-українська війна - сьогодні це варто знати

11 січня генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що є перші докази використання Росією проти української держави ракет, виготовлених у КНДР. За його словами, експерти з'ясували, що запущена супротивником 2 січня по центральній частині Харкова ракета - озброєння малої дальності, яке розроблене у Північній Кореї.

Пізніше військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко зазначив, що вороги могли використати проти України північнокорейську балістичну ракету KN-23, і вона схожа на російську балістику 9М723 для оперативно-тактичного комплексу "Іскандер".

Довідка УНІАН.  Балістика - це які ракети. Балістичними називають ракети, які набирають велику висоту, а потім з неї на шаленій швидкості рухаються до цілі. Такі ракети дуже складно "засікти" протиповітряній обороні, оскільки вони здатні подолати сотні кілометрів за лічені хвилини.

Вас також можуть зацікавити новини: