САУ розносять окупантів під Вугледаром / скріншот

ЗСУ знищили кілька одиниць техніки та до сотні російських солдатів під Вугледаром. Все - завдяки озброєнню від міжнародних партнерів.  Як йдеться в сюжеті ТСН, артилерійські установки, які надають країни Європи, прицільно трощать ворога на всьому Донбасі.

"Працювати намагаємось швидко, бо ясна погода. Противник завжди веде повітряну розвідку, застосовує дрони-камікадзе", - кажуть бійці, у розпорядженні яких є самохідні артилерійські установки.

Зазвичай в екіпажі чотири людини, але наші військові й тут відзначилися винахідливістю: поруч з артилеристами - стрілець із зенітним комплексом "Ігла". Останній "прикриває" небо над установкою.  

Журналісти розповідають, що гармата приїхала в черговому пакеті допомоги Україні з Норвегії. "Ця артустановка із родини славнозвісного Палладіна. САУ, яка досі стоїть на озброєнні США та НАТО, тепер також воює в Україні", - каже кореспондент "1+1".

САУ для України від партнерів

Шведські самохідні гаубиці Archer будуть поставлені Україні в кількості 12 штук. Правда, терміни поставки поки залишаються невідомими.

Як стало відомо в середині листопада 2022-го року, з початку повномасштабної війни Німеччина поставила Україні 30 зенітних самохідних артилерійських установок Gepard.  Вони стали ефективною зброєю проти іранських дронів-камікадзе.

Наразі Німеччина веде переговори з приводу передачі Україні нової партії зенітних самохідних артилерійських установок Gepard.  

Вас також можуть зацікавити новини: