США не хочуть, щоб Індія купувала російське озброєння \ REUTERS

США ведуть роботу, щоб Індія відмовлялася в майбутньому від укладення великих контрактів у сфері військово-технічного співробітництва з Росією.

Читайте такожКитай та Індія збільшілі ядерні арсенали - SIPRI Про це повідомив помічник держсекретаря з військово-політичних справ Кларк Купер. Як приклад великих покупок він навів зенітні ракетні системи С-400 і винищувачі Су-35.

Відео дня

«Не піддавайте ризику подальші сприятливі можливості (співпраці з США.- ред.), Які можуть бути ускладнені (покупкою.- ред.) значних російських озброєнь. Мова йде не про все, але щось на зразок С-400 становило б виклик. Щось на зразок Су-35, становило б виклик », - пояснив журналістам позицію США Купер, передає kommersant.

Помічник держсекретаря стверджує, що США не прагнуть завдати шкоди обороноздатності Індії та її нацбезпеці. На його думку, Індія може відмовитися від російської зброї і техніки в один момент. Разом з тим, Купер ухилився від прямої відповіді на питання про те, чи розглядають США можливість поставок Індії пересувних комплексів ПРО, зенітно ракетних комплексів Patriot і винищувачів F-35.

Військова співпраця РФ і Індії:

  • Росія домовилася прискорити виконання ключового оборонного контракту з Індією.
  • Контракт передбачає поставку Делі п'яти С-400, а також активізує переговори з постачання Індії 33 винищувачів МіГ-29 і Су-30МКІ.