Експерти оцінили, скільки в Росії літаків Су-57 / Міноборони Російської Федерації

Російські загарбники почали використовувати проти України "новітні" ракети Х-69, які запускають із літаків Су-57. При цьому, як пише видання Defense Express російські окупанти і раніше застосовували ці літаки для атак на Україну.

Так, у квітні 2022 року ворог бив з цих літаків ракетами типу Х-59 по об’єктам в Кіровоградській області та по припортовій інфраструктурі в Одеській області, без заходу в повітряний простір нашої країни. А Міноборони Великої Британії стверджувало, що РФ почала застосовувати Су-57 у війні проти України з червня 2022 року, як для ударів по наземним цілям, так і для застосування ракет "повітря-повітря".

Оцінюючи кількість цих літаків у Росії, експерти Defense Express припускають, що їх може бути від десяти.

Відео дня

"Тут ми можемо використати лише заяви російських пропагандистів про те, що в 2022 році їх ВПК спромігся виготовити аж шість літаків цього типу, завдяки чомусь кількість серійних стройових Су-57 склала на той момент 10 одиниць. Ну і також – оцінку від авторитетного IISS про те, що рашистський ВПК в 2023 році виготовив зокрема "кілька" Су-57", - зазначають експерти.

Щодо кількості Х-69, яку в теорії може взяти один Су-57, у Defense Express припускають, що їх може бути до чотирьох включно.

Ворожа ракета Х-69 - це варто знати

11 квітня окупанти знищили найпотужнішу електростанцію в Київській області - Трипільську теплоелектростанцію. Цього ж дня видання Defense Express, посилаючись на свої джерела, писало, що противники використовували свої нові дозвукові крилаті ракети для літаків тактичної авіації - Х-69.

Як зазначає авіаційний експерт Анатолій Храпчинський, хоча існує думка, що вона використовується тільки з сучасного російського літака Су-57, але ці ракети можуть нести також літаки Су-35, Су-34 і Су-30.

Він також додав, що додав, що Х-69 - ракета, яка отримана в результаті модернізації Х-59. Храпчинський додав, що ракета Х-59 може долати відстань до 300 кілометрів, а Х-69, можливо, 400 км.

Вас також можуть зацікавити новини: