Два бомбардувальники США пролетіли над Україною / фото Командування повітряних сил ЗСУ

Два бомбардувальники військово-повітряних сил США пролетіли над Україною у супроводі українських винищувачів.

Про це йдеться у повідомленні Посольства США в Україні.

Читайте такожУ Пентагоні придумали новий спосіб скидання бомб

Відео дня

"29 травня два літаки B-1b "Лансер" з військово-повітряної бази Еллсворт (штат Південна Дакота) здійснили довготривалий дальній виліт у рамках місії бомбардувальних сил спеціальних операцій, пролетівши над усією Європою та Чорноморським регіоном", - заявили американські дипломати.

При цьому, під час польоту бомбардувальники сил спеціальних операцій вперше інтегрувалися з українськими Су-27 “Фланкерами” і МіГ-29 “Фулькрумами” та турецькими КС-135.

У цьому зв'язку командувач сил ВПС США в Європі та Африці, генерал Джефф Гаррігян зауважив, що місії бомбардувальних сил спеціальних операцій в Європі "демонструють відданість нашим союзникам і партнерам, одночасно подаючи чіткий стримуючий сигналу будь-якому супротивнику".

"Інтеграція нашої стратегічної бомбардувальної присутності над усією Європою доводить, що США, разом із будь-яким союзником чи партнером, готові стримувати та, якщо потрібно, спільно використовувати ці можливості", - наголосив генерал.

Крім того, політ включав навчання з інтеграції та сумісності з польськими F-16 і МіГ-29 та румунськими F-16 і МіГ-21, що забезпечували супровід та нагляд бойового патрулювання в Чорноморському регіоні.

«Місії бомбардувальників ознайомлюють екіпажі з повітряними базами, повітряним простором та операціями в різних географічних бойових зонах. Ці місії формують досвід та впевненість, і демонструють надійність наших сил в умовах глобального безпекового середовища, яке є більш строкатим і невизначеним, ніж у будь-який інший час нашої історії», - заявили у дипломатичному відомстві.