Своїми заявами про вибухи на аеродромах Росія на весь світ зганьбила свою ППО / фото ua.depositphotos.com

Вибухи на аеродромах "Енгельс" і "Дягілєво" у Саратовській і Рязанській областях Росії показали, що російська ППО не може забезпечити захист своїх військових об'єктів, і це побачив весь світ.

Як написав в Telegram військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, безпілотник, у використанні якого для удару по аеродромах Росія звинуватила Україну, було би важко не помітити. 

"У Росії сталася низка інцидентів, і Конашенков заявив, що виною тому нібито був український БПЛА "Стриж". Не знаю, в курсі генерал-словоблуд щодо того, що "Стриж" це радянський, відсталий і примітивний БПЛА розміром практично з F-16, що гуде як провісник Апокаліпсису, чи ні, але своїм перлом він лише зганьбив російську ППО", – пояснив Коваленко.

Відео дня

За словами експерта, подібною заявою Конашенков також "дискредитує російську армію", що в Росії є злочином.

"Тобто, винищувач, причому старий, ще радянських часів, залітає в російський повітряний простір, пролітає понад 700 км і завдає удару по стратегічному об'єкту, на якому знаходиться авіація зі складу ядерної тріади? Мені здається, чи Конашенкова слід заарештувати за дискредитацію російської армії?" – додав він. 

Однак увагу варто звернути на те, що з цих атак винесло для себе міжнародне співтовариство.

"Міжнародні спостерігачі за війною побачили, що незалежно від того, що саме завдало удару по російських аеродромах, воно обійшло хвалену російську ППО і виконало це завдання. Тобто ці спостерігачі, яких несамовито бояться в Кремлі, бачать не тільки те, що "друга" армія в світі тягне в зону бойових дій в Україну танки Т-62 і гаубиці Д-1, але те, що у неї по суті немає ППО", – підкреслив Коваленко. 

Експерт також нагадав, що російське ППО вже "ганьбилося" в Сирії та Лівії. Крім того, саме системи російського виробництва "азербайджанська армія клацала як насіння в Карабасі".

"Російське ППО? Покупців цього мотлоху вітаю з їх капіталовкладенням. Але головне не привітання. Головне, що тепер про це знають всі! Абсолютно всі", – резюмував Коваленко. 

Вибухи на аеродромах РФ: реакція миру

5 грудня 2022 року на російських аеродромах "Енгельс" у Саратовській області та "Дягілєво" у Рязанській області прогриміли вибухи. Крім того, 6 грудня в Росії заявили про атаку безпілотника на аеродром в Курську. 

На думку експертів, якщо удари, завдані по російських військових базах, були здійснені українськими дронами, то це свідчить про те, що Україна здатна атакувати противника на далекій відстані, а російські системи ППО значно слабкіші, ніж вважалося раніше.

Видання Reuters, посилаючись на західних чиновників, пише, що вибухи на авіабазах в глибині Росії завдадуть сильний психологічний удар і змусять Кремль добре подумати, як забезпечити безпеку своїх дальніх бомбардувальників.

Вас також можуть зацікавити новини: