Зброя, імовірно, прямувала до хуситів у Ємені / Скріншот

Судно з російською зброєю, яке перехопив крейсер USS Monterey ВМС США в Аравійському морі, імовірно, прямувало до Ємену.

Про це пише AJ.

Читайте такожWSJ: США оцінюють можливість перемістити війська з Афганістану ближче до РосіїНа борту судна виявили російські протитанкові ракети, китайські штурмові гвинтівки, кулемети та гранатомети. Наразі зброю охороняють, а пункт відправлення офіційно не розголошують. Екіпаж уже допитали.

Відео дня

Асортимент зброї на судні схожий на ті, які раніше американські війська та їхні союзники вже перехоплювали в цьому регіоні, підкреслює AJ.

Усі вони прямували до хуситів у Ємені, які з 2015 року борються з військовою коаліцією під керівництвом Саудівської Аравії за контроль країни.

Що сталося

  • 9 травня п'ятий флот ВМС США повідомив у Twitter про затримання судна в північній частині Аравійського моря. На судні без розпізнавальних знаків знаходилася велика партія зброї.
  • Відзначається, що серед вилученої зброї – десятки російських протитанкових керованих ракет, тисячі китайських штурмових гвинтівок, сотні кулеметів, снайперських гвинтівок і гранатометів, а також оптичні приціли.