Володимир Путін / фото REUTERS

Стратегічно Володимир Путін як президент Російської Федерації приречений, але однозначно, що він за собою потягне в труну і країну.

Раціонально пояснити, навіщо він знову хоче стати главою РФ, неможливо, розповів економіст і політолог, директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін у чаті на "Главреді".

"На мій погляд, таке його бажання треба розглядати як психічну хворобу, своєрідну наркозалежність. Нічого Російської Федерації він вже дати не може. Він і його оточення — це люди минулого, навіть не сьогодення і, тим більше, не майбутнього", — зазначив співрозмовник.

Відео дня

За його словами, "Путін і та організація, яка є спадкоємцем КДБ (комітет держбезпеки, діяв в СРСР — ред.), які сьогодні керують РФ, побудований на принципі вертикальної детермінованої ієрархії, жорсткого директивного централізму зверху донизу".

Читайте такожПутін після захворювання скасував всі публічні заходи - ЗМІ
"Сьогоднішній період трансформації людської цивілізації для таких систем є смертельним — вони повинні померти разом з їх носіями. Якщо б Путін або хто-небудь в його оточенні виявили б хоча б краплину мудрості, вони б передали владу представниці нових сил Ксенії Собчак (телеведуча, кандидат на пост президента Росії — Ред.)", — заявив експерт.

Соскін вважає, що "тоді б у РФ з'явився хоча б маленький шанс на продовження геополітичної життєдіяльності".

"Стратегічно Путін як президент приречений. Але однозначно, що він за собою потягне в труну і Російську Федерацію", — стверджує політолог.

Нагадаємо, в Росії на 18 березня — день, коли після так званого "референдуму" у 2014-му був анексований Крим, заплановано проведення президентських виборів, Центрвиборчком зареєстрував Володимира Путіна кандидатом на пост глави держави. Російський опозиціонер, тринадцятий чемпіон світу з шахів Гарі Каспаров вважає, що в країні "належить перепризначення Путіна".