Рекс Тіллерсон / REUTERS

США згодні з урядом Великої Британії, який заявляє, що Росія несе відповідальність за отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Про це йдеться в заяві глави Держдепу США Рекса Тіллерсона, опублікованому на сайті відомства.

"Ми абсолютно впевнені в розслідуванні, яке проводить Велика Британія, і в її оцінках, що Росія несе відповідальність за напад із використанням нервово-паралітичного агента, яке відбулося в Солсбері минулого тижня", - йдеться в заяві.

Відео дня

Читайте такожМей і Макрон домовилися координувати дії у зв'язку з отруєнням екс-шпигуна Скрипаля

Тіллерсон заявив, що такого роду напад, як замах на вбивство приватної особи на території суверенної держави ніколи не може бути виправданий.

"Ми обурені тим, що Росія, як видається, знову залучена у таку поведінку. Від України до Сирії - а тепер і Великобританії - Росія продовжує бути безвідповідальною дестабілізуючою силою у світі, яка відкрито нехтує суверенітетом інших держав і життями громадян", - заявив держсекретар США

Тіллерсон також підкреслив, що відповідальні за цей злочин - і виконавці, і замовники - повинні зіткнутися з серйозними наслідками.

"Ми солідарні з нашими союзниками в Сполученому Королівстві і будемо продовжувати тісно координувати наші дії у відповідь", - підсумував глава Держдепу.

Як повідомляв УНІАН, у Білому домі вперше прокоментували отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля і його дочки у Великобританії. В адміністрації Дональда Трампа заявили, що уважно стежать за подіями і ставляться до них дуже серйозно. У той же час Сандерс жодного разу не згадала про Росії і не прокоментувала її ймовірну причетність до отруєння Скрипаля.

Нагадаємо, 4 березня Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені без свідомості. Слідство стверджує, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною. Співробітник британської поліції, який першим прийшов на допомогу постраждалим, також був госпіталізований з симптомами отруєння.