Російська делегація відсутня у складі Асамблеї / фото УНІАН

Депутат Державної думи, голова комітету з закордонних справ Леонід Слуцький заявив, що Росія відмовлятиметься виконувати рішення ПАРЄ навіть в разі повернення до складу Асамблеї.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як відомо, російська делегація відсутня у складі Асамблеї, оскільки не подала до Страсбурга свій персональний склад на знак протесту проти санкцій. Однак російських делегатів запрошують до участі у спеціальному комітеті, який розглядає можливість зняття з РФ санкцій та її повернення до роботи в ПАРЄ.

Відео дня

Читайте такожПАРЄ ухвалила резолюцію про протидію російській пропаганді

Цього разу російську сторону на цій зустрічі представляє Слуцький.

Перед початком зустрічі на запитання журналістів про те, коли РФ почне виконання санкцій, він відповів коротко: "Ніколи". В січні точно таку позицію оприлюднив його колега Костянтин Косачов, голова комітету Ради Федерації у закордонних справах.

Як відомо, Слуцький, як і Косачов, перебуває також під санкціями Європейського союзу, щодо нього діє заборона на в’їзд, але в разі його участі у міжнародних подіях дія заборони призупиняється.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня ПАРЄ ухвалила резолюцію, якою визнала окупацію Російською Федерацією непідконтрольних Україні територій Донбасу.