Піч очолив військовий комітет НАТО / Фото forces.net

Військовий комітет НАТО очолив маршал повітряних сил Великобританії сер Стюарт Піч. Про це йдеться в повідомленні на сайті Альянсу.

29 червня завершився термін повноважень чеського генерала Петра Павела на посаді голови Військового комітету НАТО.

"Як голова Військового комітету я буду давати поради з військових питань для Північноатлантичної ради і буду забезпечувати, щоб Альянс продовжував адаптуватися і кріпив оборону в умовах мінливого характеру загрози нашій безпеці", - заявив Піч. Його обрали на посаду ще у вересні минулого року.

Відео дня

Читайте такожСтолтенберг про зустріч Трампа і Путіна: НАТО не хоче ізолювати Росію

Довідка УНІАН. Військовий комітет - найвищий військовий орган НАТО, який є основним джерелом військових консультацій для Північноатлантичної ради з військової політики і стратегії. Комітет несе відповідальність за переведення політичних рішень, які ухвалює Північноатлантична рада, у військовий напрямок. Саме цей комітет розроблює заходи, які вважаються необхідними для оборони Альянсу, та ухвалює рішення щодо військових дій. Він також розробляє стратегічну політику і концепції та готує щорічну довгострокову оцінку сил і можливостей країн і регіонів, що загрожують інтересам НАТО. Військовий комітет складається зі старших військових офіцерів (зазвичай 3-зіркових генералів або адміралів) з країн НАТО, які є постійними військовими представниками своїх країн у НАТО. Таким чином, вони представляють начальників генеральних штабів своїх країн.

Як повідомляв УНІАН, раніше Піч заявив, що Росія здатна пошкодити лінії зв'язку, що проходять по дну морів і океанів, і відрізати інші країни від інтернету.