Ілюстрація / REUTERS

Лідери Європейського Союзу 25 листопада мають намір схвалити окрему заяву разом із декларацією про Brexit для охоплення питань рибальства, екологічних стандартів та Гібралтару.

Про це пише Reuters з посиланням на дипломатів ЄС, повідомляє "Європейська правда".

Ці три пункти є окремими у тому, що сформує пакет Brexit, запропонований для схвалення лідерів у неділю. Йдеться про угоду Лондона з країнами ЄС щодо виходу з блоку та політичну декларацію про майбутні зв'язки між ЄС та Великою Британією.

Відео дня

Окрема декларація - це заява лише 27 країн, що залишаються в ЄС, яка не буде обговорюватися з Британією, додали джерела.

Читайте такожІспанія погрожує заблокувати угоду щодо Brexit через питання Гібралтару

Головною перешкодою для завершення Brexit-переговорів в останні дні стала Іспанія, яка відмовляється підтримати угоду, якщо Мадрид не отримає право вето на майбутню торгівельну угоду з Британією.

Іспанський прем’єр планує використовувати торговельні переговори між ЄС та Британією, щоб переглянути вимоги щодо "спільного суверенітету" над Гібралтаром.

Нагадаємо, Тереза Мей має намір приїхати до Брюсселя у суботу, за день до саміту, щоб обговорити фінальні умови проекту угоди.