Ілюстрація / REUTERS

Посольство України у Великій Британії надало рекомендації українцям у зв'язку з порушенням в роботі аеропорту Гатвік.

Про це повідомляє прес-служба посольства у Facebook.

Зазначається, що станом на 18:00 п’ятниці роботу аеропорту Гатвік було знову заблоковано, прибуття й відправка рейсів не здійснювалася.

Відео дня

«Враховуючи зазначене, посольство рекомендує громадянам України, які мають заплановані рейси до/з аеропорту Гетвік відслідковувати інформацію та поради авіакомпанії, яка повинна здійснювати ваш переліт, а також служб аеропорту», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожБезпілотники в одному з аеропортів Лондона: експерти вважають, що за атакою дронов стоїть професіонал (відео)

Станом на 22:00 роботу аеропорту було відновлено, повідомляється на сайті аеропорту.

Зазначається, що робота летовища в п'ятницю ввечері призупинялася з міркувань безпеки через помічений безпілотник. "Військові заходи, здійснені в аеропорту, дозволили відновити роботу летовища", - йдеться в повідомленні.

Через тимчасове закриття низка запланованих рейсів була скасована або затримується.

Як відомо, в Лондоні аеропорт Гатвік тимчасово призупинив всі польоти після того, як на його території виявили два дрони.

Повідомлялося, що британська армія надасть допомогу поліції для відновлення роботи аеропорту Гатвік, який виявився повністю паралізованим через запуск безпілотників над його злітно-посадковою смугою.