REUTERS

Про це він заявив у понеділок в Осло, під час виступу в інституті Нобеля, повідомляє штаб-квартира НАТО. "Ми повинні залишатися єдиними та збільшити плату для Росії за її агресію. З часом Росія побачить, що в її інтересах повернутися до політики співпраці, але тільки, якщо ми покажемо, що серйозно сприймаємо наші принципи", - сказав він.

Вершбоу наголосив, що агресія Росії проти України не "ізольований випадок, але зміна гри європейської безпеки". "Це відображається у моделі поведінки, яка розвивається в останні декілька років, не зважаючи на наші зусилля достукатися до Росії та побудувати з нею європейську безпекову систему співпраці", - зазначив він.

Читайте такожСтолтенберг знову закликає Росію припинити підтримку бойовиків на сході УкраїниЗаступник генсека НАТО закликав Росію до деескалації ситуації, припинити надсилати зброю і постачати бойовиків та вивести свої війська зі східної України. "Росія не може вибирати правила, яким вона хоче підкорятися, чи які вона хоче ігнорувати. У довгострокових правилах повинна бути одна стратегія терпіння і послідовності", - додав Вершбоу.

Відео дня