1000 виборців зареєстрована за однією адресою / фото: УНІАН

У списки на місцеві вибори в Туреччині, які пройдуть в березні, внесено більше 6 тисяч виборців старше 100 років.

Про це повідомляє ВВС.

На думку турецької опозиції, влада маніпулює списками, вносячи туди людей, які вже померли, або яких ніколи не існувало.

Відео дня

Республіканська народна партія і Народна демократична партія в основному виявила фальшиві списки виборців у регіонах, де правляча Партія справедливості і розвитку програла з невеликою різницею голосів на попередніх виборах.

Читайте такожУ Туреччині напередодні інавгурації Ердогана звільнили понад 18 тисяч держслужбовців

Так, понад 6 тисяч зареєстрованих виборців старше 100 років. Наприклад, у списки потрапив 165-річний Айсі Екічі, який нібито народився в 1854 році, у часи Османської імперії, і вперше зареєстрований для голосування. У списках також є 149-річний Зульфу і 148-річний Айзе. Нагадаємо, що вік офіційно зареєстрованої найбільш старої людини на Землі - 116 років.

Існують також поширені приклади підозріло великої кількості людей, зареєстрованих за єдиною адресою. Наприклад, в одній з квартир було зареєстрована 1 тисяча осіб, багато зареєстровані в порожніх будинках, на будівельних майданчиках або на п'ятому поверсі чотириповерхового будинку.

Існує також різкі зростання кількості виборців в окрузі в Чанкири, де кількість виборців за півроку зросла на 95%.

Нагадаємо, в березні в Туреччині мають відбутися місцеві вибори. Опозиційні партії попросили виборчу комісію розслідувати їх дані.