Помічник президента США з нацбезпеки Джон Болтон / фото УНІАН

Помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон порадив президенту Венесуели Ніколас Мадуро скористатися підготовленим парламентом законом про амністію, і якомога швидше "рухатися далі".

Про це Джон Болтон написав на сторінці у Twitter.

"Я бажаю Ніколасу Мадуро і його радникам довгого, тихого життя на красивому пляжі де-небудь далеко від Венесуели. Вони повинні скористатися амністією Президента Гуайдо і рухатися далі. Чим швидше, тим краще", - написав Болтон.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 10 січня Ніколас Мадуро вступив на пост президента Венесуели після переобрання на другий термін.

США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади, який привів цю країну до гуманітарної кризи.

Читайте такожТрамп запевнив Гуайдо у підтримці відновлення демократії у Венесуелі

21 січня в столиці країни Каракасі група військових зажадала усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до акцій протесту.

23 січня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо проголосив себе виконувачем обов'язків очільника держави. Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, і оголосив про розрив дипломатичних відносин із США. Мадуро заявив, що не має наміру залишати пост президента Венесуели до закінчення терміну повноважень у 2025 році.

За час акцій протесту після переобрання на другий термін Мадуро кількість затриманих серед протестувальників становить близько 500 осіб.

26 січня державний секретар США Майк Помпео заявив, що Китай і Росія підтримують режим Мадуро у Венесуелі з наміром повернути мільярди доларів, вкладені в його режим.

Сьогодні, 30 січня, Мадуро заявив, що Трамп наказав убити його.