Дональд Трамп і Володимир Путін / фото REUTERS

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп не повірив американській розвідці, яка стверджувала, що північнокорейські ракети можуть досягти США.

Про це розповів в інтерв'ю телеканалу CBS News, опублікованому 17 лютого, колишній заступник глави ФБР Ендрю Маккейб, пише Гордон.

Представники розвідки намагалися переконати Трампа, що Північна Корея може завдавати удару по Америці балістичною ракетою, однак американський президент вважав за краще повірити в цьому питанні своєму російському колезі Володимиру Путіну, який запевнив його, що в КНДР немає таких ракет.

Відео дня

Читайте такожЯдерний потенціал КНДР залишається незмінним - генерал США

У відповідь на доводи розвідників Трамп заявив, що йому "все одно" і він "вірить Путіну".

Маккейб не уточнив, коли саме відбулася розмова. Телеканал також зазначає, що сам він не був присутній при обговоренні. Про розмову Трампа з розвідкою Маккейб, за його словами, дізнався "від колеги в ФБР, який був на цій зустрічі".

Колишній генеральний прокурор США Джеф Сешнс звільнив Маккейба з посади у березні 2018 року, за два дні до його 50-річчя і виходу на пенсію.

Республіканці і Трамп неодноразово критикували Маккейба за те, як він під час виборчої кампанії 2016 року розслідував інцидент з витоком секретної інформації з особистої пошти Хілларі Клінтон під час її перебування держсекретарем США. ФБР в підсумку відмовився пред'являти звинувачення кандидатові від Демократичної партії. Трамп також був незадоволений роллю заступника голови ФБР в розслідуванні можливого втручання Росії в американські вибори.

Маккейб є близьким соратником Джеймса Комі, якого президент США звільнив з посади директора ФБР в травні 2017 року.

З 2006 року Північна Корея провела шість випробувань ядерної зброї і десятки запусків балістичних ракет. Відносно Пхеньяну діють санкції Європейського союзу, ООН і США.