Дональд Трамп / REUTERS

Американська газета The New York Times підрахувала і проаналізувала критику з боку президента США Дональда Трампа на адресу розслідування про можливе втручання Росії у президентські вибори 2016 року, а також змову передвиборного штабу Трампа з російською владою.

Згідно з підрахунком NYT, Трамп близько 1,2 тис. разів публічно атакував «російську справу» в період з 2017 по 2019 рік. Були проаналізовані його публічні виступи, інтерв'ю, виступи на мітингах, спілкування з пресою і повідомлення в твіттер-акаунті.

Читайте такожВихід США з ДРСМД відкриє «скриньку Пандори» - NYT

Відео дня

Як зазначає видання, Трамп використовував широкий спектр атак. Зокрема, він називав розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера про «втручання Росії у вибори 2016 року «найбільшим полюванням на відьом в політичній історії».

Крім того, газета підрахувала і кількість разів, коли Трамп кого-небудь захищав у рамках «російського справи». Найвище місце зайняв президент Росії Володимир Путін, підкреслює NYT. Всього газета нарахувала 61 раз, коли глава американської держави захищав Путіна і Росію в період з 2017 по 2019 рік.

Найвищі піки такого захисту припадали на прес-конференцію за підсумками саміту Трампа і Путіна в Гельсінкі в липні 2018 року, а також липень 2017 року під час першої зустрічі двох лідерів.