Ілюстрація / REUTERS

Вперше в історії Саудівської Аравії жінка обійняла високу дипломатичну посаду - принцеса Рима бінт Бандар призначена послом держави в США.

Читайте такожЄС вніс Саудівську Аравію до проекту переліку країн, які не борються з фінансуванням тероризму

Рима бінт Бандар є дочкою принца Бандара, який очолював саудівську дипмісію у Вашингтоні понад 20 років - аж до 2005 року, передає ru.euronews.com. Сама принцеса здобувала вищу освіту в США. Вона відома своєю позицією щодо захисту прав жінок і навіть була включена в неформальний список 200 найвпливовіших жінок в арабському світі.

Як відзначають спостерігачі, про призначення було оголошено на тлі загострення у відносинах між Ер-Ріядом і Вашингтоном. Це відбулося після жорстокого вбивства журналіста Джамаля Хашогджі в жовтні 2018 року в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

У США ця подія викликала широкий резонанс, особливо у світлі повідомлень, що до вбивства може бути причетний наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман.

Правозахисні організації і багато представників американського політичного істеблішменту зажадали від президента Дональда Трампа провести у США власне розслідування, оскільки мова йде про Саудівську Аравію - головного союзника Америки на Близькому Сході.