Лукашенко пообіцяв не вести передвиборну агітацію і пропаганду / фото УНІАН

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що буде балотуватися на черговий, шостий президентський термін.

З відповідною заявою він виступив у п'ятницю на прес-конференції, передає «ТАСС».

Читайте також"Хочемо жити у своєму будинку": Лукашенко заявив, що білоруси проти об'єднання з Росією

Відео дня

"Все буде нормально, згідно із законом. Виходячи з нинішнього мого стану, а також країни і відношення до мене, я не зможу не висунути свою кандидатуру на пост президента", - сказав він.

Лукашенко пояснив своє рішення тим, що не хоче чути на свою адресу звинувачень «в боягузтві, і що він у важку хвилину втік".

"Я висуну свою кандидатуру, ви обирайте будь-кого, можете за мене не голосувати", - сказав Лукашенко.

Також нинішній президент пообіцяв не вести передвиборну агітацію і пропаганду.

"Моя справа - забезпечити рівні умови для всіх кандидатів", - зазначив він.

Лукашенко також запевнив, що не збирається передавати владу своїм синам. Крім того, він зазначив, що у ЗМІ поширюється інформація нібито про його наміри об'єднатися з Росією і поділити посади.

"Я не перший термін на посаді президента і наївся вже цього президентства, тому загубити країну заради особистих амбіцій або чиїх-то, я ніколи на це не піду. Це значить перекреслити все те, що ти робив більше двох десятків років", - сказав він.

Білоруський лідер також вважає, що в країні необхідно прийняти нову конституцію.

Читайте такожУ Кремлі підтвердили, що обговорюють питання про єдину валюту Росії й Білорусі

"Я схильний до того, що нову конституцію нам доведеться приймати. Нам доведеться підсилювати інші гілки влади - виконавчу, законодавчу", - зазначив Лукашенко.

Відповідаючи на питання про тимчасові рамки прийняття нової конституції, Лукашенко сказав, що "це не п'ять років". "Це буде набагато менше", - заявив президент Білорусі.

Раніше голова Центрвиборчкому Білорусі Лідія Єрмошина заявила, що вибори президента республіки і депутатів парламенту в 2020 році не будуть проводитися в один і той же час, одну з кампаній доцільніше провести 1 грудня 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, днями Лукашенко заявив, що президентське життя дуже складне, а його сини не хочуть бути президентами.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко народився 30 серпня 1954 року у Вітебській області, Білоруської РСР. Чинний президент Республіки Білорусь з 20 липня 1994 року, головнокомандувач збройними силами Республіки Білорусь, голова Ради безпеки Республіки Білорусь. Знаходиться на посаді найтриваліше серед всіх європейських глав держав. У білоруському суспільстві носить неофіційний титул «Батька».