Попри поступки з боку влади, "жовті жилети" вирішили продовжувати акції / фото Dmitry Dzhus / flickr.com

У Франції "жовті жилети" знову вийшли на акції протесту.

Як повідомляє видання Le Parisien, активісти руху "жовтих жилетів" створили у Facebook кілька подій, що анонсують демонстрації у Парижі та в інших містах країни.

Зазначається, що у французькій столиці протестувальники вже зібрались на площі Етойл та на Єлисейських полях.

Відео дня

На Півночі країни, маніфестанти закликали приєднатися до акції "жовті жилети" з сусідніх Бельгії, Великобританії, Люксембургу, Нідерландів та північних земель Німеччини і прибути в місто Лілль “для проведення великої міжнародної маніфестації”.

"Ми просимо "жовті жилети" всіх зацікавлених країн приєднатися до демонстрацій настільки масово, наскільки це можливо", - сказано в описі події на Facebook.

Акція протесту запланована і в Ліоні, тут людей запрошують прийти одягненими у чорне (з або без жовтого жилета) "в знак трауру за нашими інституціями та невизначеним майбутнім".

На Заході Франції "жовті жилети" планують зібратись на протести у містах Нант, Ренн та Бордо.

Читайте такожПрезидент Франції планує провести референдум через протести "жовтих жилетів" - ЗМІ

У місті Ренн місцева влада заборонила проведення акцій протесту у центрі міста через "ескалацію насильства, що яскраво проявляється під час демонстрацій "жовтих жилетів", особливо на мітингу 23 лютого".

Зазначається, що минулого тижня в акціях протесту брали участь 46 тис. демонстрантів по всій Франції, у тому числі 5,8 тис. - у Парижі.

Як повідомляв УНІАН, хвиля протестів у Франції розпочалася ще 17 листопада 2018 року через анонсоване підвищення акцизів на пальне. Демонстранти мітингували, блокували дороги, автозаправки, сховища пального і торговельні центри.

5 грудня під тиском протестувальників французький уряд цілковито відмовився від наміру підвищити акцизи на пальне. В уряді підрахували, що податкові пільги та інші фіскальні заходи, які президент Еммануель Макрон оголосив для заспокоєння демонстрацій, коштуватимуть бюджету країни 10 млрд євро.

Однак, попри поступки з боку влади, "жовті жилети" вирішили продовжувати акції. Аби заспокоїти протестувальників, Макрон запустив серію загальнонаціональних дебатів.