Ілюстрація / REUTERS

Парламенти Шотландії та Уельсу у вівторок, 5 березня, на своїх засіданнях офіційно виступили проти угоди про Brexit, розробленої британським урядом та ЄС.

Це перший раз, коли вони зробили подібний крок одночасно. Про це пише "Новое время" з посиланням на Reuters.

Дане рішення посилить і без того серйозні внутрішні суперечки у Великій Британії з приводу виходу з ЄС.

Відео дня

Однак ці голосування не матимуть ніякої зобов'язуючої сили, виступаючи радше засобом кристалізації опозиції нинішньому британському уряду.

Раніше, стало відомо, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей дозволить британському парламенту проголосувати за продовження термінів виходу з Європейського Союзу, якщо вони не досягнуть розуміння по угоді про умови Brexit.

Читайте такожЄвроскептики висунули Мей вимоги щодо угоди про Brexit - ЗМІ

Нагадаємо, що Тереза Мей заявила, що у парламенту буде можливість провести остаточне голосування по угоді про умови Brexit до 12 березня.

15 січня британський парламент не підтримав угоду про умови виходу Великої Британії з ЄС, раніше схвалену лідерами 27 країн-членів ЄС. Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер назвав угоду "кращою" угодою, на яку Лондон міг би розраховувати.

Глава Європейської ради Дональд Туск заявив, що ЄС не переглядатиме угоду по Brexit.

Остаточний вихід Великої Британії з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року. Після цього починається 21-місячний перехідний період - до кінця 2020 року. Перехідний період може бути продовжений лише один раз, проте поки невідомо, якою може бути його максимальна тривалість.