Майкл Коен / REUTERS

Колишній юрист президента США Дональда Трампа Майкл Коен подав позов до суду на компанію Trump Organization, яка належить господарю Білого дома.

Він звинувачує компанію, в якій він раніше обіймав посаду виконавчого віце-президента, в тому, що вона не оплатила його судовы видатки на загальну суму 1,9 мільйона доларів. Позов поданий до суду у Манхеттені у Нью-Йорку. Про це повідомляє DW.

Як стверджує Коен, Trump Organization раніше погодилася гарантувати відшкодування його витрат та оплатити витрати на адвокатів. У позові йдеться, що спочатку компанія дотримувалася домовленостей, оплативши юридичні рахунки Коена на 1,7 мільйона доларів.

Відео дня

Читайте такожБільшість американців виступають проти імпічменту Трампа

Але після того, як Коен почав співпрацювати з прокурорами в розслідуваннях щодо ймовірних зв'язків Трампа з Росією та платою за мовчання жінкам, які заявляли про сексуальні зв'язки з Трампом, Trump Organization припинила сплачувати рахунки.

Нагадаємо, низка кримінальних справ була порушена щодо Коена на початку 2018 року. У серпні минулого року він уклав угоду зі слідством та визнав свою вину. Його засудили до трьох років позбавлення волі. Коену інкримінували ухилення від сплати податків, а також виплату грошей за мовчання екс-порнозірці Стормі Деніелс, котра ніби мала стосунки зі Трампом.