Депутати Палати громад британського парламенту сьогодні ввечері проголосували проти жорсткого "Брекзіту" - виходу зі складу Європейського Союзу без договору з Брюсселем про порядок і умови цього виходу.

Відео дня

Читайте такожЄвроскептики висунули Мей вимоги щодо угоди про Brexit - ЗМІ

Як передає Deutsche Welle, результат цього голосування не має юридично зобов’язальної сили, проте є важливим сигналом для британського уряду.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей дала ясно зрозуміти, що вона виступає за упорядкований "Брекзіт". Вона має намір виключити можливість хаотичного "Брекзіту" до запланованого виходу Британії зі складу ЄС 29 березня.

Спостерігачі вважають, що Мей використовує загрозу "Брекзіту" без угоди "("No Deal") для здійснення політичного тиску з метою проведення в парламенті третього голосування за її договором з Брюсселем про умови виходу Британії зі складу ЄС.

Тепер Палата громад розгляне питання про те, чи слід Лондону запросити відтермінування "Брекзіту". Голосування з цього питання заплановано на вечір у четвер, 14 березня.

Як повідомляв УНІАН, раніше Палата громад відхилила угоду Терези Мей з Брюсселем про умови і порядок виходу Великобританії зі складу Євросоюзу.