Ілюстрація / REUTERS

Прихильники Brexit почали марш на підтримку виходу Британії з ЄС.

Про це пише Новое время з посиланням на Associated Press.

Акція протесту почалася в північно-східній Англії. Близько 100-200 учасників акції планують пройти маршем до Лондона. Активісти звинувачують британську владу в зміні термінів Brexit і викрикують гасло Прийміть демократію.

Протестуючі планують подолати відстань в 435 кілометрів і прибути в Лондон до 29 березня. Учасники відзначили, що частину дороги вони пройдуть пішки, але також будуть пересуватися транспортом. 

Читайте такожБританський парламент проголосував за відстрочення Brexit

Нагадаємо, що члени британської Палати громад підтримали пропозицію прем'єрки Терези Мей про перенесення крайнього терміну Brexit з 29 березня на 30 червня 2019 року. Щоб цю пропозицію схвалив ЄС, його повинні підтримати всі інші 27 членів Євросоюзу. 

Нагадаємо, що 12 березня парламент Великобританії проголосував проти угоди про умови виходу з Європейського Союзу. На наступний день британські депутати не підтримали вихід країни з Євросоюзу без угоди. 

Остаточний вихід Великобританії з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року. Після цього починається 21-місячний перехідний період - до кінця 2020 року. Перехідний період може бути продовжений лише один раз, проте поки невідомо, якою може бути його максимальна тривалість.

23 червня 2016 року британці на референдумі сказали "ні" збереженню членства Великобританії в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit.