Кадр из фильма
 

59-річна зірка італійського театру і кіно Орнелла Муті, пік популярності якої припав на 1980-ті роки, засуджена судом міста Порденоне до восьми місяців позбавлення волі і грошового штрафу у розмірі 600 євро, передає Російська служба DW із посиланням на інформаційне агентство dpa.

Вердикт винесений за обвинуваченням актриси у симулюванні хвороби і прогулі вистави в театрі Верді у місті Трієст на користь вечері із президентом Росії Володимиром Путіним у грудні 2010 року.

Читайте такожВсі російські актори і музиканти, які приїжджають на Донбас, оголошені в розшук - СБУ

Відео дня

Як з'ясувалося під час розслідування, Орнелла Муті вмовила одного з лікарів видати їй неправдиве медичне свідоцтво про те, що вона захворіла на ларингіт. Отримавши довідку, що звільняла її від необхідності виходити на сцену у новій постановці, гонорар за яку становив 25 тисяч євро, актриса вилетіла до Санкт-Петербургу. Там разом з американським актором, режисером, продюсером та музикантом Кевіном Костнером вона взяла участь у благодійному вечері з Путіним.

Причому суддя Патриція Боттері запропонувала засудженій замість ув'язнення спочатку заплатити 30 тисяч євро і таким чином покрити частину завданих театру збитків. Остаточна сума збитку поки що не названа. Її визначить інший суд.

Раніше УНІАН повідомляв, що сина Джекі Чана посадили на півроку за утримання наркопритону.