Звання убитих, а також інші обставини бою відомство не вказало / rossaprimavera.ru

Троє військовослужбовців Збройних сил Росії були ліквідовані в Сирії в кінці лютого.

Про це в понеділок, 25 березня, повідомило міністерство оборони РФ.

За даними відомства, в кінці лютого троє російських військовослужбовців, повертаючись вдень на автомобілі в один із населених пунктів у провінції Дейр-ез-Зор, "потрапили в засідку".

Відео дня

Читайте такожУ Сирії на фугасі підірвалася знімальна група

Після бою, що зав'язався, російські військовослужбовці зникли безвісти. Згодом було встановлено, що напали на автомобіль, в результаті чого троє військовослужбовців були вбиті.

У російському відомстві також наголосили, що вбили близько 30 осіб, причетних до нападу на автомобіль з російськими військовослужбовцями в результаті спецоперації. Звання убитих, а також інші обставини бою відомство не вказує.

Варто відзначити, що перші повідомлення про загибель російських військових в провінції Дейр-ез-Зор з'явилися ще на початку березня. Тоді підконтрольні "Ісламській державі" інформаційні ресурси повідомили, що 22 лютого у міста Маядін була знищена велика група проурядових сил, серед яких були шестеро росіян.

Пізніше Російська служба BBC повідомила, що в Дейр-ез-Зорі бойовиками було вбито майора Сухроба Карімова і двох полковників.

За даними видання, 35-річний Карімов служив в 38-й гвардійській мотострілецькій бригаді, постійне місце дислокації якої - село Єкатеринославка Амурської області. Штатна посада - командир батальйону.

Однак за тиждень до публікації BBC військовий експерт, український нардеп Дмитро Тимчук повідомив, що під час зіткнення в Дейр ез-Зор були вбиті четверо російських військових. Серед них, за його інформацією, полковник Альберт Омаров, командир 3-ї окремої бригади спеціального призначення, пункт постійної дислокації якої знаходиться в Тольятті (за даними відкритих джерел, мова йде про Альберта Омарова).

"Полковник А. Омаров був призначений на посаду командира бригади 5 років тому, в лютому 2014 року, з початку російської агресії проти України. Брав активну участь у бойових діях на території України, організовував підготовку диверсійно-розвідувальних груп, які діяли на території нашої країни", - повідомив Тимчук.

За час військової операції РФ в Сирії, яка почалася у вересні 2015 року, за офіційними даними, загинули понад 110 російських військовослужбовців.

Як повідомлялося, близько 100 російських військових приватної військової компанії "Вагнер" були ліквідовані під сирійським Дейр-Ез-Зор на початку лютого 2018 року в результаті бою проти сил міжнародної коаліції, які очолює командування США. Втім, Росія не просто спростовувала інформацію про втрати, але і підробляла свідоцтва військових про смерть.