REUTERS

Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй закликала виявляти всі «лазівки», що використовуються для фінансування тероризму.

Як повідомляється на сайті "Новини ООН", резолюція була схвалена одноголосно у четвер на початку засідання Ради Безпеки ООН, що пройшло під головуванням міністра у справах Європи і закордонних справ Франції Жан-Іва Ле Дріана.

Читайте такожНова концепція проти тероризму: хороша тільки для «закручування гайок»

Відео дня

У повідомленні наголошується, що, незважаючи на прогрес у боротьбі з фінансуванням тероризму, групи екстремістів і терористів постійно вдосконалюють свої методи поповнення скарбниці. Для прикриття своєї діяльності вони використовують законні підприємства та неурядові організації, а також новітні методи платежів, наприклад, передплачені картки або мобільні активи. Сьогодні члени Ради Безпеки ухвалили нову резолюцію, яка допоможе виявляти і припиняти всі ці «лазівки».

У новому документі члени Ради безпеки нагадали державам про необхідність виявляти всі канали фінансування тероризму і притягати до кримінальної відповідальності причетних.

Зокрема, Рада безпеки ООН настійно рекомендувала державам, які ще не зробили цього, створити підрозділи фінансової розвідки, підвищити прозорість фінансових операцій, а також максимально ефективно використовувати потенціал Інтерполу. Члени Ради закликали дотримуватися міжнародних стандартів, закріплених у переглянутих Сорока рекомендаціях ФАТФ (Група розробки фінансових заходів) щодо протидії відмиванню грошей, а також фінансуванню тероризму і розповсюдженню зброї масового знищення.