REUTERS

Затриманого у Відні громадянина Іраку підозрюють у плануванні чотирьох терористичних атак на залізниці - трьох у Баварії та однієї в Берліні.

Про це в п'ятницю, 29 березня, повідомив агенції dpa речник управління кримінальної поліції Баварії, передає Deutsche Welle.

За його словами, три напади відбулися в різний час на тому самому місці біля населеного пункту Аллерсберг.

Відео дня

Читайте такожWashington Post: Терорист в Новій Зеландії був одержимий минулим, якого ніколи не було

Досі було відомо про два напади - у жовтні та грудні 2018 року громадянин Іраку намагався спричинити залізничні катастрофи в Баварії та Берліні, натягуючи понад коліями сталеві троси. Втім, унаслідок його дій ніхто не постраждав. Тепер же ведеться розслідування ще двох нападів з використанням сталевих та дерев'яних деталей.

За словами речника управління кримінальної поліції Баварії, плануючи ці теракти, зловмисник припустився помилок у будівництві своїх конструкцій, тож потяги не зійшли з рейок. Коли саме він зробив ці спроби, слідству ще належить дізнатися.

Нагадаємо, що раніше у Відні затримали можливого прихильника терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), якого підозрюють у здійсненні нападів на швидкісних залізничних лініях у Німеччині.