Відсутність компромісу з угоди щодо Brexit ставить його під загрозу / REUTERS

Вихід Великобританії з ЄС може провалитися, якщо британський парламент та уряд не досягнуть компромісу щодо угоди з Brexit, заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей.

Читайте такожТуск заявивши про готовність відстрочити Brexit ще на рік

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті британського прем'єра. Мей запевнила, що забезпечення Brexit залишається для неї пріоритетом з моменту приходу на посаду.

Відео дня

Мей вважає, що найкращий спосіб виходу країни з ЄС – угода, досягнута між Лондоном та ЄС у листопаді минулого року. Однак, попри її зусилля, угода тричі відхилялася парламентом, і немає жодних ознак того, що документ можуть схвалити в найближчому майбутньому.

«Оскільки парламент ясно дав зрозуміти, що зупинить вихід Великобританії без угоди, у нас тепер є суворий вибір: залишити ЄС з угодою або взагалі не йти», – йдеться в заяві.

На думку Мей, Лондон має забезпечити Brexit, і для цього, необхідно досягти компромісу щодо угоди.

«Якщо ми не зможемо отримати більшість серед депутатів-консерваторів і депутатів від DUP, у нас не буде іншого вибору, окрім як звернутися до Палати громад», – зазначила прем'єр.

"Чим довше це триватиме, тим вищий ризик того, що Велика Британія взагалі ніколи не піде", - заявила Мей.

За її словами, вона має намір знову їхати в Брюссель наступного тижня, щоб домовитися про доповнення до статті 50.

"Я маю намір досягти угоди з моїми колегами-лідерами ЄС, що означатиме, що якщо ми зможемо домовитися про угоду тут, ми зможемо покинути ЄС всього за шість тижнів", - зазначила вона.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей просила президента Європейської Ради Дональда Туска відкласти дату виходу Британії з Європейського Союзу до 30 червня.