У Чорному морі з 5 по 13 квітня будуть проходити масштабні багатонаціональні морські навчання НАТО \ УНІАН

У зв'язку з навчаннями НАТО в Чорному морі Міністерство оборони Росії вивело на чергування розвідувальні та ударні кораблі і берегові ракетні комплекси Чорноморського флоту.

Читайте такожКраїни НАТО погодили заходи з посилення безпеки у Чорному морі

Про це повідомили журналістам в Національному центрі управління обороною РФ (входить в Міноборони), повідомляють російські ЗМІ. Зазначається, що для швидкого реагування на можливі "нештатні" ситуації "силами і засобами Чорноморського флоту виконується комплекс заходів щодо контролю за діями кораблів НАТО".

Відео дня

"У призначених районах акваторії Чорного моря організовано чергування розвідувальними кораблями, а також корабельними ударними групами, береговими ракетними комплексами "Бастіон" і "Бал", літаками морської авіації", - повідомили військові РФ.

У Чорному морі з 5 по 13 квітня будуть проходити масштабні багатонаціональні морські навчання НАТО "Морський щит-2019".

Як повідомлялося, міністри закордонних справ країн НАТО затвердили програму посилення присутності альянсу в Чорноморському регіоні через агресивних дій Росії.

У РФ заявили, що в Москві негативно поставилися до заяви представника США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон про плани направити кораблі для забезпечення проходу українських кораблів через Керченську протоку.