Ілюстрація REUTERS

Уряд Ірану погрожує виходом з угоди з нерозповсюдження атомної зброї, а також заявили про блокування поставок нафти з Перської затоки, якщо влада США продовжить вживати санкцій проти Тегерана.

Читайте такожІран може вийти з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї

Про це повідомляє ZN.ua.

Відео дня

За словами голови генштабу Ірану Мохаммеда Багері, якщо "буде продовжувати зростати ворожість", то вони зможуть заблокувати Ормузьку протоку.

"Якщо наша нафта не буде транспортуватися цією протокою, то й нафта з інших країн, звичайно, не буде транспортуватися через неї", - повідомив керівник генштабу Ірану.

Як повідомляв УНІАН, США розширили заборона на купівлю іранської нафти ще для восьми країн. У березні обсяг нафти, імпортованої з Ірану, оцінювався приблизно в мільйон барелів на день.

У квітні 2018 року, до виходу США з іранської ядерної угоди, Іран постачав на експорт близько 2,5 мільйона барелів на добу.

Адміністрація президента США Дональда Трампа з 5 листопада 2018 року відновила всі санкції проти Ірану, які раніше були зняті в рамках "ядерної угоди" 2015 року; обмежувальні заходи торкнуться експорт нафти, судноплавство, банківську і всі інші галузі, які стосуються економіки.