Ілюстрація / REUTERS

Заснована на початку 2019 року «Партія Брекзіту» лідирує в опитуваннях у Великобританії напередодні виборів до Європарламенту.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Партія, якою керує ініціатор кампанії щодо виходу Великобританії з ЄС Найджел Фарадж, претендує на 34 відсотки голосів на майбутньому голосуванні, свідчать дані соціологічної служби Opinium, опубліковані в неділю, 12 травня.

Відео дня

Читайте такожУ Литві сьогодні проходять президентські вибори і два референдуми

Таким чином, «Партія Брекзіту» може показати на цих виборах результат, що перевищує показники двох традиційно найбільших партій країни - Лейбористської і Консервативної - разом узятих. Згідно з опитуванням, лейбористи отримають 21 відсоток голосів, консерватори на чолі з прем'єр-міністрів Терезою Мей - 11 відсотків. Партію Мей можуть випередити ще противники «Брекзіту», «Ліберальні демократи» з 12 відсотками голосів.

Опитування Opinium також показав, що британці погано уявляють позицію найбільших партій з питання виходу країни з Євросоюзу.

Довідка УНІАН. Великобританія повинна була вийти зі складу ЄС 31 березня 2019 року. Але через те, що британські парламентарії відхилили досягнуту з Брюсселем угоду, Лондону було надано відтермінування до 31 жовтня. Таким чином, країна повинна буде взяти участь у виборах до Європарламенту. У Сполученому Королівстві голосування пройде 23 травня. Квота країни - 73 мандати. Загалом у Європарламенті нового скликання працюватиме 751 депутат.