Ілюстрація / REUTERS

У Великобританії напиваються частіше, ніж в будь-якій іншій країні світу.

Читайте такожВ Індії через отруєння алкоголем загинула 131 особа (відео)

Як повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на Independent, такі результати світового опитування Global Drug Survey. У ньому взяли участь жителі 36 країн. Вчені опитали понад 120 тис. осіб у всьому світі, з яких 5400 були з Великобританії.

Відео дня

За Британією в списку йдуть США, Канада, Австралія, Данія та Індія.

У середньому британці напиваються 51,1 раз на рік - тобто майже раз в тиждень. Як з'ясували вчені, країна на другому місці після Австралії за кількістю звернень за екстреною медичною допомогою після вживання алкоголю за останній рік - 3,7% респондентів визнали, що робили це.

Тим не менш, британці трохи менше, ніж у середньому в світі, шкодують про своє пияцтво - 18,5% проти 20% у світі. Дані показали, що в цілому людям "в переважній більшості випадків подобається пиячити".

Як заявив професор Адам Вінсток, творець цього опитування, хоч і в цілому люди п'ють менше, ті, хто все ще робить це, п'ють у згубній для них манері.

Дослідники відзначають, що, можливо, настав час розробити принципи "безпечного сп'яніння", які допомогли б тим, хто без міри вживає спиртне. Для них верхні межі норм споживання алкоголю можуть видатися малозначущими, кажуть вчені.

Хоча в принципах Національної служби охорони здоров'я Британії і не вказаний "безпечний" рівень споживання алкоголю, організація радить людям не пити регулярно понад 14 одиниць алкоголю в тиждень, що еквівалентно приблизно дев'яти келихам вина.