Дональд Трамп / REUTERS

На тлі загострення відносин США і Китаю, Японія готує для Трампа розкішний прийом під час чотириденного візиту в суботу.

Американський лідер стане першим іноземним президентом, який зустрінеться з новим Японським імператором Нарухіто, повідомляє The Washington Post.

В ході візиту Трамп відвідає перший турнір по сумо в новій імперській ері. Президент США вручить переможцю спеціально виготовлений «Кубок Трампа». Глава США розміститься біля рингу. Зазвичай це місце займають звичайні глядачі, сівши на мати і схрестивши ноги, а важливі персони розташовуються в спеціальній ложі.

Відео дня

Читайте такожWashington Post: Екс-Держсекретар США розповів, як Путін водив Трампа за ніс

«Це дозволить японцям відчути себе ближче до самого президента і дозволить прем'єр-міністрові Абе представити свого близького друга японському народу», — розповів чиновник у Вашингтоні, який говорив на умовах анонімності через делікатність двосторонніх відносин.

Американського лідера також запросили подивитися на авіаносець, який використовувався раніше для вертольотів. Його переобладнали для нових американських винищувачів F-35B з вертикальним зльотом. Ймовірно, демонстрація озброєння покликана нагадати Трампу про готовність Японії стати на сторону захисту США, а також купити американську військову техніку, відзначає видання.

Принц Нарухіто став новим імператором Японії в кінці квітня.