REUTERS

Колишній військовий Мирослав Марчек, підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Яна Куцяка і його нареченої Мартіни Кушнирьової, заявив, що замовником вбивства був російськомовний чоловік.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на словацьке видання Noviny.

Читайте такожУ Болгарії жорстоко вбили журналістку, що викривала розкрадання коштів ЄС

Відео дня

Інформацію про те, що замовником був іноземець, Марчек дізнався від іншого підозрюваного у вбивстві Золтана Андруско. Про це, як повідомляє телеканал Joj, Марчек заявив у своїх свідченнях слідчим 11 квітня 2019 року.

Раніше Марчек зізнався, що саме він стріляв у журналіста і його наречену.

"Золтан Андруско сказав, що це замовлення є для одного його знайомого, росіянина, який погано говорить словацькою. Він говорив, що пан є журналістом, і пише деякі речі, які йому не подобаються", - розповів Марчек у своїх свідченнях.

Варто відзначити, що звинувачення в організації вбивства Куцяка раніше висунули наближеному до влади мультимільйонеру Маріану Кочнеру.

Як повідомляв УНІАН, Ян Куцяк і його наречена Мартіна Кушнірова були вбиті 21 лютого 2018 року. Резонансне вбивство викликало великі протести в Словаччині, після чого прем'єр-міністр Роберт Фіцо, міністр внутрішніх справ Роберт Калиняк і глава поліції Тібор Гаспар були змушені подати у відставку.