Володимир Путін / REUTERS

Відомий російський терорист, колишній ватажок бойовиків «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), який переховується в РФ, заявив про визрівання серед російської еліти змови проти президента Путіна.

Читайте такожНа акції протесту в Москві затримали понад півтисячі людей

Як повідомляє «Главред», в інтерв'ю «Рой ТВ» Гіркін заявив, що в Росії буде спостерігатися все більше відторгнення російського лідера, еліти та ЗМІ будуть перетворювати його на вигнанця.

За словами Гіркіна, системні ліберали у владі фактично збираються запустити в РФ «перебудову 2.0».

Екс-ватажок бойовиків додав, що Путін проводить політику гойдалок і сильно хитнувся в бік лібералів. "...вони зараз відчули певну силу, вони задають тон, вони намагаються змінити курс... в ліберальну сторону", — заявив Гіркін.

"Фактично вони збираються запустити «Перебудову 2.0» з самовикриттям режиму в якійсь мірі, і можна говорити про те, що частина так званих силовиків з іншої фракції путінської влади, так, дійсно, в якійсь мірі спасували перед цим натиском", — додав терорист.

Гіркін звернув увагу на масштабний розголос, який росЗМІ забезпечили справі журналіста Голунова.

"Я прошу зауважити, що з 2011 року у нас не було настільки запеклого, настільки скоординованого і настільки рішучого публічного виступу цілого блоку так званих ділових ЗМІ, які сталися у справі Голунова (російський журналіст Іван Голунов — ред.)... собі протягом семи років не дозволяли нічого подібного, починаючи з... 13-го року нічого подібного опозиційного вони не дозволяли собі. І раптом різко виступили", — зазначив співрозмовник.

За словами Гіркіна, вважати, що "це зробили просто ось панове головні редактори, шеф-редактори даних видань з власної ініціативи — це було б просто відверто наївно". Ці дії були узгоджені зі спонсорами.

"Це означає, що та змова, про яку ми говорили... ось вона визріває, ось вона фактично дозріла: тобто певна частина — бізнес та держеліти — ...вони вже не прагнуть приховувати свою відверту опозиційність Путіну і силовикам... вони демонструють, що вони його не бояться...", — додав російський терорист.

Колишній ватажок бойовиків вважає, що якби Путін був справді класичним диктатором, то, швидше за все, низку видань вже б закрили.

"Але він не класичний диктатор..., він імітатор: він імітує волю, імітує силу. Ну ось зараз ці імітації, мабуть, не пройдуть... зараз ми будемо спостерігати все більше відторгнення Путіна, все більше його перетворення елітами і засобами масової інформації на вигнанця..., — уклав він.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловив думку, що Путін може втратити владу в країні в результаті перевороту своїх близьких соратників і бізнесменів, або через масові протести росіян.