Екіпаж судна складався з восьми українців / фото flickr.com/fdecomite

В Іспанії співробітники податкового управління затримали торговельне судно ELG з десятьма тоннами гашишу і українським екіпажем.

Про це повідомляє прес-служба Податкової служби Іспанії.

"У ході подальшої розвідки судна співробітники митного нагляду виявили на судні близько 350 згортків з гашишем, вагою близько 10 тонн", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Нідерландах серед бананів виявили партію кокаїну вагою 1,6 тони

Судно під прапором Молдови ELG, довжиною 79 метрів, було затримано в понеділок, 17 червня, о 13.00 в 98 милях (158 км) на північний схід від портового міста Картахени, який входить в автономне співтовариство Мурсія на південному сході Іспанії.

Екіпаж складався з восьми осіб, які виявилися громадянами України.

Розслідування було проведене в зоні митного контролю Мурсії при координації з головним оперативним управлінням Департаменту митниці та спеціальних податків Податкового агентства та при співпраці з французькою, італійською та турецькою владою, а також Центром розвідки проти тероризму та організованої злочинності (CITCO) і Координаційним центром по боротьбі з наркотиками в Середземномор'ї.

У податковій службі зазначили, що стеження за кораблем розпочалася півроку тому після того, як іспанське управління морської розвідки митного контролю отримало відомості про його незаконну діяльність.

Наркотики вилучили, судно ELG і його екіпаж у супроводі патрульних катерів відправили в порт міста Картахени, де вони постануть перед правосуддям.

Як повідомляв УНІАН, у Філадельфії з судна вилучили 16,5 тонн кокаїну вартістю понад $1 мільярд.