В італійському місті Генуя у п'ятницю, 28 червня, знесли залишки мосту, при обваленні якого в 2018 році загинули 43 людини.

Про це повідомляє BBC News.

Читайте такожІталійська влада оприлюднила відео моменту обвалу мосту у Генуї

Для того щоб знести стару конструкцію, фахівці використовували понад пів тонни вибухівки. Експерти розмістили вибухівку як на опорах мосту, які ще залишалися, так і на дорожньому полотні. Крім того, навколо моста розмістили баки з водою, були також включені системи поливання для боротьби з пилом. За кілька хвилин до демонтажу пролунала сирена, а саме знесення зайняло всього вісім секунд.

Зазначається, що перед операцією з прилеглих до мосту районів евакуювали тисячі людей. Повернутися в будинки і офіси вони зможуть пізніше протягом дня, коли район визнають безпечним. Також були перекриті дороги в радіусі 300 метрів.

Міст Моранді довжиною 1,2 кілометра був побудований в 1967 році. У 1990-х на ньому проводилися серйозні ремонтні роботи, а в 2016-му пройшла реконструкція.

Нагадаємо, частина мосту Моранді в Генуї довжиною близько 100 метрів обвалилася 14 серпня 2018 року близько полудня. Впала секція, яка проходила над залізничними шляхами і річкою Польчевера. Лише 19 серпня 2018 року рятувальники завершили пошук загиблих під завалами конструкцій мосту. Офіційна кількість загиблих досягла 43.

Як повідомляв УНІАН, чимало італійців вважають, що причиною трагедії стала корупція, адже про проблеми з мостом говорили самі жителі.