Ілюстрація / REUTERS

Китай дотримується політики, яка передбачає недопущення застосування ядерної зброї в будь-який час і за будь-яких обставин.

Про це йдеться в оновленій "Білій книзі з нацоборони Китаю в нову епоху", повідомляє Xinhua.

У документі наголошується, що Китай ніколи й ні за яких обставин не застосує ядерну зброю першим.

Відео дня

Також Пекін зобов'язується не застосовувати ядерну зброю проти неядерних країн і не проводити щодо них політику загрози застосування ядерної зброї.

Читайте також:«Ми боялися знищити Землю»: 74 роки тому в США підірвали першу атомну бомбу

Крім того, Китай виступає за повну заборону та знищення ядерної зброї. Відзначається, що Пекін не бере участь в гонці озброєнь з якою-небудь іншою країною і зберігає свій ядерний потенціал на мінімальному рівні, необхідному для забезпечення власної безпеки.

Нагадаємо, 7 липня 2017 року понад сто країн-учасниць Організації Об'єднаних Націй схвалили текст Договору про заборону ядерної зброї. Він передбачає заборону на розробку, випробування, зберігання, придбання і транспортування ядерної зброї. Він набуде чинності, коли його ратифікують 50 держав.

Варто зазначити, що тоді брати участь в підготовці договору відмовилися найбільші ядерні держави, у тому числі Китай, а також понад 30 інших країн.

Країни НАТО заявили, що виступають проти нового Договору ООН про заборону ядерної зброї вважаючи, що він не враховує реального стану міжнародної безпеки.

Сьогодні найбільшими запасами ядерних боєголовок володіють США і Росія.