Ілюстрація / REUTERS

Політика, яку проводить Індія в Кашмірі, за задумом Нью-Делі повинна привести до зміни етнічного балансу у регіоні на користь індусів, отже, Нью-Делі проводить політику, подібну гітлерівській.

Про це заявив прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан, передає dt.ua.

"Боюся, що ідеологія індуїстського верховенства, як нацистська щодо верховенства арійців, не зупиниться в Кашмірі; більш того, це спричинить утиски мусульман в Індії і врешті-решт призведе до нападу на Пакистан", – зазначив він.

Відео дня

На думку Хана, Індія хоче змінити демографічну картину у бунтівному штаті за допомогою етнічних чисток.

Читайте такожПакистан припиняє транспортний зв'язок з Індією через рішення скасувати особливий статус Кашміру

"Питання у тому, чи буде споглядати світ, або умиротворяти, як це робили із Гітлером у Мюнхені?" – заяаил прем'єр-міністр.

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня індійський уряд оголосив про намір скасувати особливий статус підконтрольній Індії частини спірного регіону Кашмір, направивши туди тисячі військових і вимкнувши телефонний та інтернет-зв'язок в регіоні.

Пакистан засудив цей крок і назвав його порушенням резолюції ООН. Міністр закордонних справ Пакистану Шах Махмуд Куреші заявив, що Пакистан посилить дипломатичні зусилля для того, щоб запобігти скасуванню особливого статусу Кашміру.

Крім того, влада Пакистану призупинила торгівлю з Індією, а також відкликала свого посла з Нью-Делі й вислала індійського посла.

Кашмір фактично поділений в основному між Пакистаном та Індією (ще частину утримує Китай), але обидві країни претендують на всю територію та з 1947 року через це вже були дві війни.