Ілюстрація REUTERS

У понеділок, 12 серпня, міжнародний аеропорт Гонконгу скасував усі вильоти через акції протесту, які тривають у головному терміналі вже четвертий день.

Про це повідомляє ВВС.

Читайте такожWashington Post: Китай почав порівнювати протести в Гонконзі з революцією в Україні

Відео дня

Аеропорт Гонконгу - один із найзайнятіших у світі, тому через скасування вильотів в очікуванні своїх рейсів у ньому скупчилися тисячі людей.

Представники аеропорту, своєю чергою, заявили, що протести «серйозно порушили діяльність» об'єкта. В адміністрації аеропорту пояснили, що скасовано всі рейси, на які ще не почалася реєстрація. Літакам, які перебувають на шляху до Гонконгу, дозволять приземлитися.

Поки що не повідомляється, коли планують відновити вильоти.

Як повідомляв УНІАН, два місяці тому тут спалахнули масові протести проти ініційованого місцевою владою законопроекту, який ставить за мету налагодити механізм видачі з Гонконгу в материковий Китай для судового переслідування осіб, підозрюваних у порушенні законів КНР або тих, які перебувають у розшуку.

Під тиском громадськості голова місцевої адміністрації Керрі Лам зняла законопроект з порядку денного, але це не зупинило хвилю антиурядових протестів. Під час протестних акцій поліція неодноразово застосовувала сльозогінний газ проти їхніх учасників.

Тижні запеклих протестів занурили Гонконг у найсерйознішу політичну кризу за останні десятиліття, кинувши серйозний виклик центральному уряду в Пекіні.