Джузеппе Конте / фото REUTERS

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що сьогодні, 20 серпня, піде у відставку.

Як повідомляє Reuters, про це Конте сказав під час виступу у Сенаті (верхня палата парламенту), засідання якого було скликано під час літніх канікул.

При цьому Конте звинуватив міністра внутрішніх справ і свого заступника Маттео Сальвіні у спробі повалення правлячої коаліції та створенні загрози для економіки з метою досягнення особистих і політичних цілей. У цей час Сальвіні був присутній на засіданні і сидів поряд з Конте.

Відео дня

Читайте такожПрем'єр Італії повідомив про роботу щодо скасування санкцій проти РосіїЗазначається, що засідання Сенату було скликане для ухвалення рішення щодо діяльності чинного уряду, який працює майже рік.

«Його рішення становлять серйозну загрозу для цієї країни», – наголосив Конте.

Як відомо, Конте не належить до жодної із двох партій, що входять до правлячої коаліції. Його відставка дозволить президенту Італії Серджо Маттареллі розпочати офіційні переговори з партіями, аби визначити, чи може бути сформована нова коаліція. Якщо нова коаліція не буде створена, Маттарелла може розпустити парламент, що призведе до дострокових виборів.

Нагадаємо, віце-прем’єр Італії Сальвіні виступив за проведення дострокових виборів до парламенту. Він переконаний, що його зростаюча популярність дозволить йому обійняти посаду прем'єр-міністра.