Ілюстрація / REUTERS

Перший керівник після відновлення незалежності Литви Вітаутас Ландсбергіс у четвер звернувся до американського гіганта Інтернет-торгівлі Amazon з проханням вилучити товари з радянською символікою.

Як повідомляє Delfi, відкритий лист голові Amazon Джеффу Безосу колишній голова Верховної Ради - Відновного сейму Литви опублікував напередодні 80-річчя зумовило окупацію країн Балтії нацистсько-радянського пакту.

"На створеному вами Amazon поширюються товари з символами комуністичної тиранії СРСР, що скоювала військові злочини і здійснювала геноцид з гітлерівським режимом. Конкретно - на диванних подушках і дитячих футболках зображені "серп і молот", - пише Ландсбергіс.

Відео дня

Читайте такожПольський телеканал помістив нацистську символіку в слово "Росія" (фото)

"Думаю, що ви особисто могли про це не знати, так що я прошу звернути увагу на моє звернення і прийняти заходи", - йдеться в листі.

"23 серпня відоме як початок кривавої Другої світової війни через підписаний в 1939 році, 80 років тому, злочинний пакт Сталіна і Гітлера, що було б найкращим часом, щоб зупинити таку непряму "просвіту". Оскільки на нашій планеті поширюється жорстокість, ніхто не повинен залишатися байдужим навіть до "смішних" символів", - пише Ландсбергіс.

Нагадаємо, раніше 27 членів Європарламенту (ЄП) звернулися до американського гіганта інтернет-торгівлі Amazon Inc із закликом зупинити торгівлю речами з радянською символікою.