Влада РФ запевнила, що викидів шкідливих речовин в атмосферу не було / фото Mash

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив про необхідність встановити особи лікарів, які скаржилися, що їх не попередили про заражених радіацією пацієнтів після вибуху на військовій базі біля Сєвєродвінська.

Про це він повідомив, коментуючи відповідні публікації в ЗМІ, передає «Интерфакс».

«Необхідно встановити, які саме лікарі заявляють про те, що вони не були проінформовані про зараження радіацією постраждалих після вибуху під Сєвєродвінськом», - сказав Пєсков.

Відео дня

Читайте такожВ Україні перевірили радіаційний фон після вибуху на полігоні в РФ

Як повідомляв УНІАН, медиків Архангельської обласної лікарні у Росії спочатку не попередили, що після вибуху на військовій базі біля села Ньонокса біля Сєвєродвінська до них доставили заражених радіацією трьох пацієнтів.

Лікарі підписали розписки про нерозголошення інформації. А спецслужби вилучили у медзакладі всю документацію, яка стосувалася цих пацієнтів.

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня в Російській Федерації, на військовому випробувальному полігоні, розташованому на узбережжі Двінської затоки Білого моря, на відстані 40 км від міста Северодвінськ і 100 км від міста Архангельськ, стався вибух.

Він супроводжувався людськими жертвами і короткочасним підвищенням радіаційного фону.

Тоді влада регіону РФ запевнила, що викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, а радіаційний фон на місці аварії - в нормі.

Однак, датчики автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки зафіксували підвищення радіаційного фону в російському місті Сєвєродвінськ. Також, район Двінської затоки Білого моря після інциденту на місяць закрили для вільного плавання.