REUTERS

За словами чиновника, що представляє американську адміністрацію, це було неформальне спілкування, предметної розмови між двома лідерами не було, повідомляє ТСН за інформацією Reuters.

Водночас, як у своєму Твітері зазначив глава українського МЗС, рукостискання лідерів обох Америк - це історичний момент.

Читайте такожОбама і Кастро зустрінуться на Саміті Америк - ЗМІ

Відео дня

Обама і Кастро, як очікується, знову зустрінуться в суботу, 11 квітня, щоб обговорити зусилля з відновлення в повному об'ємі дипломатичних відносин, а також питання стимулювання торгівлі і поїздок між двома країнами. Нагадаємо, 8 квітня Обама і Кастро обговорили по телефону питання відновлення дипломатичних відносин і відкриття посольств.

9 квітня держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Куби Бруно Родрігес (Bruno Rodriguez) провели переговори у готелі в столиці Панами. Минулого разу зустріч на такому рівні пройшла в 1958 році між держсекретарем Джоном Фостером Даллесом і главою МЗС Куби Гонсало Гуель-і-Моралесом. 

США розпочали курс на зближення з Кубою в кінці 2014 року. Вашингтон висловив готовність відновити перервані в 1961 році дипломатичні відносини з Гаваною. Відносини між країнами погіршилися після того, як в 1959 році в результаті революції до влади на острові прийшли повстанці на чолі з Фіделем Кастро.