REUTERS

Родичі пасажирів рейсу MH17, збитого над Україною, закликають прем’єр-міністра Малайзії Махатхіра Мохамада припинити поширення сум’яття щодо висновків розслідування інциденту. Свої вимоги вони написали у відкритому листі до голови малайзійського уряду.

Як пише NRC Handelsblad, лист опублікував фонд, який представляє інтересів найближчих родичів жертв MH17. В ньому наголошується, що прем’єр Малайзії робить заяви, які «суперечать правді», а також «міжнародним угодам». Раніше цього року Махатхір висловив сумнів щодо вини Росії у знищенні MH17. Він відмовлявся вірити у приналежність системи «Бук» російським військовим, про що заявили в Міжнародній слідчій групі (JIT).

Читайте такожCNN: Катастрофа MH17 повториться, якщо Росію не покарати зараз

Відео дня

Цікаво те, що уряд Малайзії ратифікував резолюцію 2166, в якій Рада безпеки ООН визнала, що авіалайнер Malaysian Airlines був збитий над Донбасом в липні 2014 року. Родичі жертв стверджують, що прем’єр азійської країни сіє плутанину й неоднозначність щодо малайзійської позиції в ситуації. А його заяви не служать інтересам сімей жертв.

«Нажаль, попри всі домовленості й висновки, які були задокументовані, ми робимо висновок, що ви постійно ставите під сумнів цілісність й незалежність розслідування JIT», - заявили у фонді, який представляє сім’ї загиблих.