REUTERS

Олег Смоленков, ім'я якого в американських ЗМІ пов'язують із черговим шпигунським скандалом у відносинах Росії та США, дійсно працював в адміністрації президента РФ, але не на високій посаді.

Про це заявив прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає «Інтерфакс».

За словами Пєскова, Смоленкова "кілька років тому внутрішнім розпорядженням було звільнено, його посада не належала до категорії вищих посадових осіб, так званих вказаних посад".

Відео дня

Також він запевнив, що за родом служби Смоленков не мав прямих контактів з президентом РФ. Чи був чиновник агентом ЦРУ, Пєсков не знає.

Читайте такожPolitico: Вбивство «ворога» Кремля в Берліні зриває спроби Німеччини зблизитись з Росією

"Ні, я не можу це підтвердити, бо я не знаю, чи він був агентом, чи ні".

"Всі ці міркування американських ЗМІ про те, хто кого екстрено вивозив, від кого рятував і так далі - це, самі розумієте, такий жанр, швидше, pulp fiction, "кримінального чтива", тому давайте залишимо це на їх розсуд", - сказав Пєсков.

Відповідаючи на питання, чи є у Кремля інформація про місцезнаходження Смоленкова в даний момент, Пєсков відповів негативно.

"Ми не займаємося розшуком людей. Я тільки в даному випадку можу констатувати, що дійсно був такий співробітник адміністрації, і що він кілька років тому був звільнений", - сказав Пєсков, зазначивши, що не володіє інформацією, чи зник після цього звільнення Смоленков.

Нагадаємо, раніше телеканал CNN повідомив, що у 2017 році спецслужби США таємно вивезли з Росії інформатора найвищого рівня в місцевій владі, тому що побоювалися, що президент Дональд Трамп міг видати росіянам секретну інформацію, яка викриє шпигуна.

У свою чергу The New York Times з посиланням на свої джерела повідомив, що завербований в Росії агент, якого спецслужби США вивезли з країни у 2017 році, допоміг у розслідуванні втручання у вибори.

"Коммерсантъ" з посиланням на джерело, написав, що це міг бути Олег Смоленков, співробітник адміністрації президента, який пропав у 2017 році після виїзду на відпочинок в Чорногорію з сім'єю.