Ілюстрація / REUTERS

Велика Британія представила Євросоюзу письмові документи з пропозиціями щодо виходу з глухого кута по Brexit.

Про це повідомляє Sky News.

Представник уряду Великої Британії підтвердив, що "конфіденційні технічні неофіційні документи, що відображають ідеї, висунуті Великою Британією", відправили до Брюсселя.

Відео дня

Однак, за його словами, вони подадуть офіційні письмові рішення, коли будуть готові, "а не у відповідності зі штучним дедлайном, і коли ЄС дасть зрозуміти, що буде конструктивно ними займатися для заміни бекстопу".

Читайте такожЛондону озвучили крайній термін для подачі пропозицій щодо Brexit

Нагадаємо, що ЄС висунув ультиматум прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону: представити свої пропозиції по Brexit до кінця вересня або готуватися до «жорсткого» виходу з союзу.

Раніше повідомлялося, що британські депутати зобов'язали уряд опублікувати документи, пов'язані з планом «жорсткого» Brexit.

Обидві палати парламенту Великої Британії прийняли закон, що забороняє вихід Британії з ЄС без угоди і зобов'язує уряд перенести Brexit після встановленого 31 жовтня.

У відповідь Борис Джонсон закликав депутатів проголосувати за проведення дострокових парламентських виборів 15 жовтня. Також він заявив, що швидше за «помре в канаві», ніж перенесе Brexit.

За даними ЗМІ, Джонсон розробив стратегію, згідно з якою будь-яка подальша відстрочка Brexit стане юридично неможливою.